Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Употребявани части за климатичната система на автомобила

  Може би я приемаш за даденост, но климатичната система на автомобила е една от причините дългите пътувания в жегата да са поносими. Няма н...

 

Може би я приемаш за даденост, но климатичната система на автомобила е една от причините дългите пътувания в жегата да са поносими. Няма нищо по-важно от хладния въздух, когато си в задръстване или на дълго пътуване.

 Климатичната система е необходимост, а когато спре да работи, е важно да знаеш как да постъпиш правилно. Диагностицирането на проблеми с климатика на автомобила не е лесно и изисква основни познания за работата на климатичната система и как тя използва горещия въздух, за да произведе хладен.

Основни компоненти на автомобилната климатична система

Компресор Компресорът е захранващият блок на климатичната система. Той повишава налягането на хладилния агент и го изпомпва в кондензатора. Правилно функциониращият компресор е от съществено значение за оптималната работа на системата.

Кондензатор Кондензаторът обикновено се намира в предната част на автомобила, пред радиатора. Наричат го минирадиатор, защото участва в топлообмена. Той понижава температурата на хладилния агент и го превръща в течно състояние, като пренася топлината към околния въздух.

Сушилня Сушилнята има три основни функции. Тя улавя отломки и замърсители в системата, служи като контейнер за хладилния агент, когато той не е необходим за работа, и съдържа десикант, който абсорбира влагата.

Изпарител Изпарителят абсорбира топлината и превръща хладилния агент в пара. Този процес генерира охлаждащ въздух, който се издухва през изпарителя.

Измервателно устройство Измервателното устройство регулира количеството хладилен агент, което преминава през системата. То може да бъде разширителен вентил или отворна тръба.

Често срещани проблеми с климатичната система на автомобила

Климатичната система не се изключва Този проблем може да изглежда странен, но е често срещан. Дори след като изключиш двигателя, климатикът продължава да работи.

Необичайна миризма от климатика Ако забележиш неприятни миризми, това може да е знак за проблем с климатичната система, която е проектирана да филтрира замърсения въздух.

Климатикът не се включва Причините могат да са различни: запушен филтър, проблем с радиатора или необходимост от презареждане на системата. Други възможни причини включват:

  • Прегрял автоклиматик
  • Нефункционален циферблат или превключвател
  • Постоянно поставяне на климатика в „режим на заспиване“
  • Ниски нива на хладилен или охлаждащ агент

Защо да купите употребявани авточасти от Карко

Ако се нуждаеш от качествени автомобилни части втора ръка, довери се на Carco.bg и ги купи на изгодни цени. Ние предлагаме различни видове резервни елементи, които можеш да поръчаш лесно и онлайн. При нас ще намериш разнообразие от употребявани авточасти, с които да поддържаш охладителната и климатичната система на автомобила си в пълна изправност.

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.