Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Какви са главните ползи от регистриране на европейска търговска марка?

С регистрацията на европейска търговска марка си подсигурявате действието ѝ на територията на Еврозоната. Много търговци, производители и пр...С регистрацията на европейска търговска марка си подсигурявате действието ѝ на територията на Еврозоната. Много търговци, производители и предприемачи, които предлагат стоки, продукти и услуги осъзнават потребността от това да инвестират средства в защитата н този тип интелектуална индустриална собственост предвид правомощията и привилегиите, които тя им осигурява. Фактор, с който следва да бъдете запознати е, че когато се извърши действие по регистриране на бранд в ЕС то той действа както на територията на настоящи членове на Зоната така и на бъдещи, новоприети членки. Кои са основните детайли, с които е необходимо да сте запознати, когато става въпрос именно за регистриране на европейска търговска марка ще споделим в днешната тема.
 
Правомощия и привилегии от регистриране на европейска търговска марка


Запознайте се с всички онези детайли, които са водещи за това д има някаква ефективна полза и редица привилегии, допринасящи за развитието на бизнеса ви от регистрирането на бранд в Европейското патентно ведомство. Ако е достатъчно да защитите своето лого само на територията на Република България предвид спецификата на продуктите, които предлагате, може да се окаже напълно ненужно да инвестирате допълнителни разходи с оглед на разширяването на обхвата на действие.

Определено причините да изберете регистрация на европейска търговска марка се конкретизират с финансовите възможности, които този вид интелектуална собственост ви предоставя. Най-общо става дума за:

- Защита на бранда ви на едно по-високо ниво с по-големи мащаби;

- Разполагате с потенциала да предлагате услугите и стоките си на международни пазари;

- Развивате бизнеса си така, че да е проспериращ и доходоносен;

- Разполагате с отлични възможности за разрастване и популяризиране на бранда ви.

Разпознаем и наистина лесен за популяризиране ще бъде вашия бранд. Безспорно това се разглежда като една прекрасна опция, която е в основата на създаването на потенциал за развиване на бизнес, който да намери своите партньори и в други страни на Еврозоната. Ето, че имате основателни аргументи да инвестирате именно в регистриране на интелектуалната собственост, благодарение на която успявате да извлечете много добри финансови резултати.
 
Инвестиране в консултантски услуги

Не пренебрегвайте възможностите, които ви предоставят консултантските фирми. Определено имате основание за използване на услуги, които са определящи за коректната и прецизно попълнена документация, която следва да бъде предоставена като основание за провеждането на регистрацията. В най-общи линии това, което ще получите са:

- Представителство в Европейското патентно ведомство;

- Спазване сроковете да подновяване на валидността на марката, която е 10 годишна, но може да се удължава срока ѝ на действие неограничен брой пъти;

- Провеждане на предварително проучване и анализиране на бранда така, че да се изключи риска от отказ, който евентуално може да получите в случай, че има вече регистриран такъв или аналогичен тип интелектуална собственост;

- Оформяне на заявката съобразно изискванията на комисията, приемаща документите за валидиране на бранда ви и неговото регистриране в ЕС;

- Консултиране относно управлението на марката така, че да можете да извлечете максимални ползи за бизнеса си;

- Наблюдение;

- Други услуги, които са пряко свързани с това да бъде подсигурена ефективна защита при констатиране на нарушения на правото ви на собственост и т.нат.

Няма как да не осъзнаете нуждата от това да използвате професионални услуги.
 
Приемливи цени

Договарянето на стойността на услугата по регистрация на европейска марка е желателно да бъде изяснено още на първа среща с консултантите. Характерно за оферирането е това, че зависи от:

- Пакета от услуги, които желаете да използвате;

- Утвърденост на фирмата;

- Квалифициран екип, който ще участва в провеждането на всички дейности, касаещи регистрирането;

- Период на използване на услугите и други.

Съветваме ви да направите запитване в няколко консултантски компании и там където получите най-добри условия и гаранции да бъдат сключени съответните договори за представителство и сътрудничество. Вижте още тук.

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.