Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Скъпо ли ще ви струва за смяната на хоризонтални щрангове?

  Основните елементи, от които е изградена водопроводната система в една сграда са именно вертикалните и хоризонталните щрангове. И независи...

 Основните елементи, от които е изградена водопроводната система в една сграда са именно вертикалните и хоризонталните щрангове. И независимо от това, че не ги виждаме те са там зад зидарията, стените, облицовките и функционират ефективно за да можем да извършваме ежедневните си битови занимания, свързани с хигиена или домакински ангажименти. Малцина обаче знаят, че и тези основни тръби дефектират, а щетите, които евентуално биха нанесли никак не са за подценяване. Как се процедира при авария? Как се установява? Колко ще ви струва? Останете с днешната ни тема, в която ще повдигнем завесата около офертните цени за смяна на хоризонтални щрангове. 

Защо се приемат като едни от скъпите ремонти? 


Напълно основателно е да се вземат под внимание всички онези причини, поради които цените за ремонта на хоризонтални или вертикални щрангове са доста високи спрямо други ВиК ремонти. Офертите се основават на самата специфика и роля на тези водопроводни компоненти. Те са основни, главни и най-вече няма лесен достъп до тях, което на практика прави извършването на ремонтни мероприятия трудоемки и изискващи добра професионална подготовка на специалистите. 

Не се заблуждавайте, че такива проблеми биха могли да възникнат само и единствено в стари сгради. Всъщност никой не е застрахован от това да се спука тръба или да бъде нарушено циркулирането н водата по ред други причини. Както в нови така и стари жилищни сгради могат да възникнат редица казуси, които да изискат спешна и адекватна намеса на водопроводчици, които да извършат смяна на хоризонтален щранг. 

Скъпи са тези видове ремонтни дейности предвид това, че: 

  • Достъпа до тръбите е труден; 

  • Изисква се компетентност и опит от водопроводчиците, които ще бъдат наети за ремонта; 

  • Използват се тръби, които са специално предназначени за щрангове; 

  • Издава с максимално дълъг гаранционен срок. 

Времето за провеждане на такива мероприятия зависи от спецификата на аварията и нейното местоположение. След извършен оглед специалистите биха могли да дадат някакви прогнози за това колко време би отнел ремонта. 

Същност на извършване на ремонтната услуга 


Не се заблуждавайте, че всеки би могъл да се справи с поетите ангажименти и да смени дефектни щрангове в сградата с нови. С оглед на това да бъдете спокойни, че ВиК системата работи ефективно и функционира според редица установени норми е добре да се насочите към търсене на екип с опит. 

Ремонтната услуга по смяна на хоризонтални или вертикални щрангове наистина може да ви изправи пред взимането на сериозни решения. В основни линии това, което е важно да споделим е, че се касае за: 

  • Гаранции за качество; 

  • Утвърденост и опит в извършването на такива дейности; 

  • Експедитивност; 

  • Професионална ангажираност. 


Разбираемо е да не правите компромиси с това на кой ще поверите ремонта на хоризонталните щрангове. Те са основната ви връзка, която предоставя вода от вертикалните до входа на имота ви. Точно предвид това е определящи те да функционират правилно. 

Какви са последиците от стартирането на ремонт и смяна на хоризонтални щрангове? 


Забравете, че извършването на операцията ще трае максимум два-три часа. Възможно е извършването на подмяната да трае месец и повече. Това преди всичко зависи от спецификата на сградата и дали достъпа до тръбите е лесен или изисква повече време. Вижте още тук. 

А от самата продължителност на услугата следва да имате предвид, че няма да мажете да ползвате вода, когато си пожелаете, защото периодично водопроводчиците ще спират захранването и ще може да се сведе до минимум риска от възникване на наводнения и други нежелани аварии. Както сигурно и стана ясно това е тип ремонтна услуга, при която е добре да се въоръжите с търпение. За да няма неприятни изненади задължително избирайте само такива услуги, които са утвърдени и биха ви гарантирали отлично качество и дълъг, безавариен експлоатационен период на хоризонталните и вертикални тръби. 

 

 

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.