Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Колко струва регистрирането на патент?

  Регистрирането на патент у нас е сложна процедура, при която определено имате нужда от това да се възползвате от професионални услуги. Нап...

 

Регистрирането на патент у нас е сложна процедура, при която определено имате нужда от това да се възползвате от професионални услуги. Напълно оправдана е цената за патент, която ще заплатите, когато става въпрос за това да се гарантира коректно подаване на изискуемите документи в патентното ведомство. Каква цена за патент ще заплатите зависи от редица фактори. В днешната тема ще ви запознаем с онези, които са водещи и всеки изобретател е добре да има предвид, когато се касае за регистрация, наблюдение както и поддържане на такъв вид интелектуална собственост. 

Какво включва услугата? 


Консултантските услуги, които са свързани с регистрирането на патенти са особена категория, при която тарифирането се извършва по индивидуален принцип. Преди всичко имайте предвид, че става въпрос за защита на изобретение, което реално има някакво иновативно промишлено приложение. Затова е важен начина, по който то ще бъде описано в документацията. 

Услугата регистриране на интелектуална собственост в България включва: 

 • Консултиране на клиентите относно всички предимства, които те получават от регистрирането на патент; 

 • Извършване на анализ на изобретението; 

 • Изготвяне на специализирана експертиза, която доказва, че изобретението има своите преимущества и с прилагането му в определени сектори може значително да подобри производствени практики; 

 • Оформяне на заявка за регистриране; 

 • Сключване на договор за представителство както пред Българското патентно ведомство така и пред Европейското; 

 • Подпомагане валидирането; 

 • Поддържане е наблюдение. 

Това са особено важни процедури, които имат за цел да подсигурят наистина оптимална защита на вашия труд. Ето защо има причина да се инвестира разумно и отговорно, когато се касае именно за осигуряване на качествена услуга, която е напълно съобразена със спецификата на изобретението. Наемането на компетентни  експерти ще ви спести време, нерви и излишни разходи.  

Определяне на тарифи  


Всяка услуга се заплаща що се отнася именно до това какво включва. Според особеностите и спецификата на изобретението, което желаете да регистрирате на индивидуален принцип и според личните ви уговорки с консултантите се изготвя оферта, в която се включват основния набор от действия, които консултантите ще извършат. 

Има държавни такси, които се плащат при подаването на заявката както и такива, които тип абонаментни и се внасят в началото на календарната година. Съвсем друг разход е този към консултантите. В зависимост от това дали имат абонамент за представителство или еднократно използвате услугите на специалистите то тарифите са най-разнообразни. Преди всичко това, което е необходимо да имате предвид е, че: 

 • Представителството ще ви спести доста време и разкарване до Патентното ведомство; 

 • Гарантирате си качествена услуга; 

 • Прави се обективна оценка на изобретението; 

 • Извършват се всякакви анализи що се отнася до извличането на максимум ползи от издаването на патент; 

 • Изготвят се договори за предоставяне за ползване на патента от фирми или предприемачи, които да го интегрират в конкретен производствен цикъл. 

Така, че сами можете да установите, че именно предвид спецификата на всяко едно изобретение то и цената за регистрирането на патент би била съобразена с всички предоставени от консултантите услуги.

 

Правна защита 


Много важна и отговорна услуга, която предоставят консултантските фирми е тази, която е свързана с правната защита на вашето изобретение. Независимо от това, че е издаден патент и сте редовен платец на таксите към държавата то никога не е изключено правата ви като изличен собственик на изобретението да бъдат нарушени. Именно предвид възникналите казуси се налага да бъде повдигнато съответното обвинение с предявяване на иск към съответния нарушител. Вижте повече по темата с патентите тук. 

Иска може да бъде за нанесени материални или нематериални щети и да има съответното финансово измерение, което да ви устройва. Правната защита е особено важна при изобретения, които са специфични и нямат аналог. Всяка кражба и неправомерно действие се разглежда като посегателство срещу интелектуалния ви труд. Консултантите са достатъчно опитни и компетентни и в тази част от договорните ви отношения да осигурят качествена услуга. 

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.