Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

ГРИЖА ЗА БЕБЕШКО СПАЛНО БЕЛЬО

Смяната на калъфките на бебешките възглавнички, чаршафчета и завивки в кошарката или креватчето, трябва да е доста редовна, поне 2 пъти седм...бебешко спално бельо


Смяната на калъфките на бебешките възглавнички, чаршафчета и завивки в кошарката или креватчето, трябва да е доста редовна, поне 2 пъти седмично. Няма значение, дали бельото изглежда чисто.           


Бебешкото бельо трябва да се пере в машината отделно от дрехите на останалите. За пране не можете да използвате обикновен перилен препарат. От съществено значение е продуктът да бъде хипоалергенен. Праховете за пране за деца са без хлор, без добавени аромати и лесно се изплакват. Така рискът от алергии или дразнене на кожата на бебето, е съвсем минимален.


Спалното бельо за новородено трябва да се изпира във вода с достатъчно висока температура, на около 90-95 градуса. След края на процеса изплакнете обилно, за да премахнете следите от препарат. Препоръчително е да ги сушите на закрито.


Не забравяйте, да изгладите бельото. Това е необходимо, за да унищожите вредните микроорганизми, които биха могли да попаднат върху спалното бельо по време на процеса на сушене. Ще премахнете и гънките, които също могат да раздразнят нежната бебешка кожа. Препоръчваме ви гладенето да се извършва от двете страни, поне докато пъпната рана на бебето заздравее напълно. Това ще помогне за предотвратяване на евентуална инфекция.


За финал, няколко изпитани съвета, как да сложите малко по-порасналите бебета в кошарката или леглото. Много родители се сблъскват с този етап от развитието на тяхното бебе. Наоколо, извън мястото за спане, има толкова много интересни неща. Това е толкова любопитно... 


Нищо не пречи да опитате изпробван метод, който потвърдено от много родители, работи много добре. Закупете, поне, два различни комплекта бебешко спално бельо, илюстрирани с щампи на любимите анимационни герои на вашето пораснало бебе . За него това ще бъде едно приключенско пътуване. Например, комплект с рисунки на Макуин Светкавицата, приятелски спасителни кученца, Спайдърмен, Том и Джери, Трансформърите. За малките ви принцеси – Алиса, Елза от Леденото кралство, патенцето Туити и още любими герои. 


Сладки сънища, мили дечица!


 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.