Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Новите модерни ютии

Ако сте решили да вземете компактна ютия, то съвета ни е да заложите на закупуване на ютия именно с парогенератор. Това е незаменим помощник...

Брошура ютия


Ако сте решили да вземете компактна ютия, то съвета ни е да заложите на закупуване на ютия именно с парогенератор. Това е незаменим помощник, който напълно променя идеята за гладене като неприятна рутинна работа и освобождава няколко часа седмично. В следващите редове ще ви запознаем с една част от предимствата на комплект ютия с парогенератор.

Този вид ютия глади дори силно изсушено пране. В най-модерните модели ютии силата на удара на пара е 120-150 g в минута. Какво означава това на практика? Например, вашето памучно или ленено пране е сухо. За да го изгладите, прилагате усилване с пара - отделянето на пара под налягане. Капацитетът на резервоара за вода в ютията рядко е повече от 200-250 ml, т.е. след няколко "ударни" минути цялата вода ще бъде изразходвана, докато натиснете или задържите бутона за усилване на парата. За да изгладите планина сухо бельо с ютия, ще трябва да добавите вода в резервоара му няколко пъти и да положите усилия. Докато усилването на парата на парогенераторите е няколко пъти по-мощно от това на ютиите. Още нещо много важно, парогенераторът глади спалното бельо, сгънато няколко пъти и по този начин спестявате време. Парата, изтичаща под налягане, може да проникне през няколко слоя плат. Можете да сгънете завивки, чаршафи, калъфки за възглавници и кърпи 4 или дори 8 пъти и всичко ще глади перфектно. Това спестява не само време, но и нерви: няма нужда да показвате чудеса на сръчността, така че единият край на завивката да не пада на пода, докато гладите другия.

Важна възможност на този вид ютии е че парогенераторът ви позволява да изгладите дрехи, окачени на закачалки и завеси. Някои ютии също имат функция "вертикална пара", но често тя просто не работи: няма достатъчно мощност и налягане на парата. Но дори и всичко да е наред с тези параметри, обемът на водното отделение в тялото на желязото не е достатъчен за ефективно приготвяне на големи неща. Парогенераторът осигурява постоянно високо налягане и се използва  традиционно в магазини за дрехи, ателиета и интериорни салони. Не трябва да пропускаме, че силната пара премахва неприятните миризми от нещата и позволява по-рядкото им химическо чистене. Вечерна рокля или вълнен костюм, носени веднъж или два пъти, губят блясъка и свежестта си, но е скъпо да ги носите в химическото чистене след всяко носене. Изходът е да обработите дрехата с вертикална пара.

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.