Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Почистване на тапицерия – грешките, които да не допускаме

  Почистване на тапицерия – грешките, които да не допускаме Поддържането на истински добра хигиена в дома неминуемо е свързано с грижата з...

 


Почистване на тапицерия – грешките, които да не допускаме

Поддържането на истински добра хигиена в дома неминуемо е свързано с грижата за чистотата на меката мебел. Почистването на тапицериите обаче доста често е една от най-неглижираните стъпки дори при основното сезонно разтребване.

За да бъдете изряден домакин или изрядна домакиня, обаче, е необходимо да не забравяте за обзавеждането, тъй като по и в него лесно се събират не само алергени като акари и прах, но и мръсотия, косми и всякакви неприятни микроби.

Тук може да се запознаете с няколко стандартни грешки при почистването на тапицерията, които е по-добре да не биват допускани.

Най-основната грешка - рядко почистване на тапицерията

Не може да си представите колко вредни частици може да се намират по дамаските на меките мебели у дома. Не е и нужно, експертите вече са изчислили колко често е добре да се почиства тапицерията.

Сухото повърхностно почистване е добре да бъде извършвано поне веднъж на всеки месец. При всяко минаване с прахосмукачката вкъщи може да обхващате сгъвките на тапицерията, тъй като там най-често се загнездва мръсотията. Домашно мокро почистване е добре да се прави на всеки 6 месеца.

Експертите препоръчват и професионално почистване поне веднъж на всеки 2 години. Това е минимумът за поддържане на безупречна хигиена на тапицериите. Borisov-Clean.com могат да ви помогнат с тази част.

Къде другаде грешим при почистването на тапицерията

Една от най-честите грешки е прилагането на методи „Do it yourself”, които не са подходящи за вида тапицерия, която третираме.

Всеки път подхождайте с доза съмнение, когато се насочвате към забъркването на универсален домашен препарат, подходящ за всякакви видове тапицерии. Имайте предвид, че някои дивани, фотьойли и табуретки не позволяват използването на вода при почистване и следва да бъдат подлагани единствено на сухо третиране със специални препарати, елиминиращи мръсотията без да използват вода.

Друга грешка, пряко свързана с предходната, е прилагането на „иновативния“ метод, без той да е тестван предварително.

Дори и да нямате съмнение относно автентичността на техниката за почистване, е най-добре винаги, преди да пристъпвате към специфично третиране на тапицерията, да тествате върху не толкова видим участък. Изчакайте дамаската да изсъхне и ако резултатът ви задоволява, може да пристъпите спокойно към цялостно почистване.

Несъобразяване с естеството на материала, от който е изработена тапицерията е третата главна грешка.

Така например плюшените тапицерии е изключено да се почистват чрез търкане, а кожените не трябва да се третират с препарати за почистване на мазнини. Текстилните дамаски пък трябва да се пазят от прекомерен натиск или агресивност, тъй като материята може да се разтегли и отпусне доста лесно.

Друга грешка е залагане единствено а повърхностно почистване. За истински дълбоко почистване на тапицерия и постигане на идеална хигиена, при запазване на визията на меката мебел, може да се доверите на фирма за професионално почистване.

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.