Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Мицеларна вода или тоник: каква е разликата?

  Грижата за кожата и поддържането на нейния здрав вид ще спомогне за поддържането на добър тонус и предотвратява ранното стареене. Редовн...

 


Грижата за кожата и поддържането на нейния здрав вид ще спомогне за поддържането на добър тонус и предотвратява ранното стареене. Редовното почистване на порите и насищането на клетките с полезни съединения позволяват запазването на естествената красота в продължение на много години без сериозни козметични процедури.

Основните правила за красотите са навременното и цялостно почистване на козметика, овлажняване и хранене. Разликата между мицеларна вода и тоник е значителна. Разбирането му ще ви позволи да изберете опцията с оптимален състав, да я приложите възможно най-ефективно.

 Тоник или мицеларна вода: какво да изберем, какви са разликите

Френските козметолози се считат за разработчици на мицеларна вода. Само за няколко години, от инструмента на професионалните гримьори, тя се превърна в основна позиция в козметичната чанта на почти всяко момиче. Структурните компоненти на продукта са мицели, които поради уникалните си свойства могат да абсорбират замърсявания и секрети от порите, без да увреждат тъканите. Почистват добре, неутрализират раздразненията.

Но тоникът е необходим, за да подготви кожата за по-нататъшна грижа. Течността ефективно омекотява епидермиса, осигурява високо усвояване на хранителните вещества от клетките. Мицеларната вода не се използва вместо тоник, тъй като поради естеството на състава, тя няма да изпълни своята функция (овлажняване в точното количество). Освен това трябва да се измие

Замяна: възможно ли е или не?

Можете да изберете безопасна и ефективна козметика за грижа само с помощта на специалист. Ще сочи към:

          индивидуални характеристики;

          посочете типа кожа;

          Препоръчайте доказани опции от надеждни производители.

Пълно почистване, хидратация и хранене на кожата е възможно само с определена последователност от действия. Например, много момичета търсят отговор на въпроса дали мицеларната вода може да замени тоника, защото също така почиства кожата добре.

Но те имат съвсем различен състав, функционалност, така че не могат да се използват един вместо друг. Първото средство почиства, но второто има по-широк спектър от ефекти върху епидермиса: тонизиране, дълбоко почистване, регулиране на освобождаването на мазни вещества. Имам ли нужда от тоник след мицеларна вода? За тези, които се интересуват от поддържане на младостта и правилната грижа, отговорът е само „Да“.

Той ще подготви кожата, ще повиши еластичността, ще регулира киселинността и ще обогати с полезни съединения (витамини, хиалуронова киселина, екстракти от морски водорасли и др.).

За мнозина е уместен отговорът на въпроса кое е по-добро, тоник или мицеларна вода. За пълноценна, висококачествена грижа е необходимо да използвате тези и други позиции за красота по сложен начин (като се вземе предвид типа кожа).

Използване на мицеларна вода

Смята се, че такъв почистващ препарат не изисква изплакване. Наистина ли е?

Има 3 компонента, на базата на които обикновено се прави мицеларна вода. Това:

          лаурил глюкозид;

          кокоглюкозид;

          два вида полоксамери.

Когато купувате, внимателно прочетете състава, посочен на етикета. Ако видите някой от тези компоненти, знайте, че такъв инструмент може да бъде оставен върху кожата. Тоест използването на мицеларна вода не включва изплакване. В повечето случаи съставът му не включва алкохол и като цяло всякакви агресивни елементи, които могат да повлияят неблагоприятно на кожата.

Но в крайна сметка от вас зависи да решите как да използвате мицеларната вода. Помислете за характеристиките на кожата си. Ако след нанасяне почувствате сухота и стягане, по-добре е да измиете лицето си. Козметиците препоръчват да използвате топла преварена вода за това. И, разбира се, не забравяйте последния етап от грижата за лицето. Това включва нанасяне на серум или крем.

Nota bene: има компоненти, които изискват допълнително измиване след използване на мицеларна вода. Запомнете ги: пропилей гликол, хексилен гликол, полиетилен гликол, етилов алкохол.

Не забравяйте да изплакнете продукта с този състав, дори ако на етикета пише друго! Защо? Да, защото тези компоненти могат да разрушат защитния слой на кожата и следователно може да има такива неприятни усещания като стягане и сухота, а понякога дори зачервяване и сърбеж.

Не забравяйте, че мицеларната вода (която и без това не трябва да се използва ежедневно) може да има както полезни, така и вредни качества. Затова е по-добре да се застраховате чрез допълнително измиване с топла (не гореща!) вода.

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.