Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Бизнес идея – да си отворим бръснарница!

Значителна част от амбициозните предприемачи мечтае да открие свой собствен бизнес. Задължително е, ако сте решили да си отворите бръснарн...Значителна част от амбициозните предприемачи мечтае да открие свой собствен бизнес. Задължително е, ако сте решили да си отворите бръснарница, да се запознаете със спецификата на тази професия и да си създадете бизнес план.

Ето основните аспекти, на които следва да обърнете внимание:

·         Регистрирайте салона си;

·         Изчислете данъчното облагане върху печалбата;

·         Снабдете се с посттерминал за безкасови разплащания за по-голямо удобство на клиентите;

·         Изберете подходяща локация;

·         Не пестете от качествено оборудване и маркови продукти;

·         Наемайте само добри професионалисти и такива, които са печелили конкурси;

·         Пресметнете разходите.

 

Как да привлечем клиенти в бръснарницата?

Много хора, които работят като бръснари/фризьори и чиято клиентела се състои само от мъже, се питат как да рекламират дейността си.

Бръснарницата (от лат. barba - брада) е услуга за мъже. Самото име подчертава, че е създадена изключително за представители на силната половина на човечеството, тъй като жените нямат брада и мустаци.

Модерната бръснарница все повече се усъвършенства и е част от мъжката култура. Това не е само салон за красота, където мъжът може да си направи професионална прическа под звуците на приятна музика. Бръснарницата е място за отдих, бар и джентълменски клуб, събрани в едно!

 

Характеристики на този вид салони

Помещенията на бръснарницата са различни от обикновените фризьорски салони и салони за красота, където блясъка е навсякъде - топли нюанси на цветовете, работещо радио и приятелски настроени професионалисти.

В мъжката бръснарница всичко е строго:

·         цветовата схема на интериора е студена, изработена в тъмни цветове;

·         сред мебелите преобладават дърво, метал и кожа;

·         музикалният стил е разнообразен: от доказана класика, през висококачествена съвременна музика и традиционен джаз, до блус и ритмичен рокендрол.

Всеки клиент ще бъде професионално подстриган или брадата му ще бъде оформена от мъжки бръснари, като се вземе предвид формата на лицето. Също така в бръснарницата се премахва окосмяването в ушите, носа и скулите. Персоналът дава съвети за грижа за мустаците и брадата. Основната услуга е "Royal Shave" - ​​бръснене с опасна самобръсначка.

В бръснарницата мъжът може спокойно да пуши, без да се страхува от отрицателни възклицания за опасностите от дима, да пие кафе, бира или уиски в приятна компания, да обсъжда всякакви мъжки теми и да слуша музика. Такива заведения се посещават след тежък работен ден, за да могат мъжете да облекчат стреса и да се отпуснат. Някои идват не толкова за да сменят имиджа си, колкото за да получат приятни емоции.

 

Клиенти на бръснарницата

Всеки мъж, който е в крак с времето, посещава често бръснарници. В крайна сметка, за да изглеждате стилно днес и да сте в синхрон с тенденциите, е много важно да имате добре поддържана външност.

По-голямата част от клиентите на бръснарницата могат да бъдат разделени на три категории:

·         мъже, които внимателно създават своя имидж, внимателно следват всички модни тенденции и които обичат блясъка, поддържането, стилните мъжки прически и т.н.;

·         мъже, дошли в бръснарницата от интерес и любопитство, както и такива, които са решили да разгледат по-отблизо представянето на услугите на мъжкия клуб в изцяло мъжка обстановка;

·         мъже, които по принцип не посещават дамски салони поради получен по-рано негативен опит или поради нежеланието си да бъдат там, където дамите доминират.

Ясното разбиране на целевата аудитория на този вид услуга ще ви позволи да изберете правилните начини за привличане на максимален брой посетители в бръснарницата.

Източник: https://finance5.bg/

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.