Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Как да напишете мотивационно писмо в 6 стъпки

  Ето шест прости стъпки, за да напишете страхотно мотивационно писмо. В секциите по-долу ще предложим подробна информация за това какво да ...

 


Ето шест прости стъпки, за да напишете страхотно мотивационно писмо. В секциите по-долу ще предложим подробна информация за това какво да включим във всеки раздел с примери за всеки.

1. Начало

Както при всяко стандартно начало на бизнес писмо, трябва да включите няколко части от лична и специфична информация в горната част на мотивационното си писмо. Този раздел трябва да включва вашата информация за контакт, дата на кандидатстване и информация за контакт на получателя. Ако желаете, можете също да центрирате името и адреса си в горната част на страницата, отразявайки начина, по който изглеждат във вашата автобиография.

2. Включете поздрав

В проучването си опитайте да намерите името на лицето, което ще разглежда кандидатури за работа. Направете писмото си до този човек с общ бизнес поздрав, като „Скъпи“ или „Здравей“. Ако не можете да намерите предпочитаните местоимения за пол (той/него, тя/тя, тях/те), най-добре е да използвате неутрален по отношение на пола поздрав, като „Скъпи [собствено и фамилно име]“ или „Скъпи [ заглавие на длъжността].“

3. Напишете начален параграф

В първия параграф на писмото си посочете длъжността, за която кандидатствате и къде сте видели обявяването на позицията. Обяснете специфичния си интерес към позицията и компанията, така че читателят да знае, че сте направили проучването си и имате истински интерес. Накратко посочете основния опит или квалификация, които имате, които ви правят подходящ. Първата част от мотивационното ви писмо е и първото впечатление, което читателят ще направи за вас, така че е важно да се обърнете към този човек бързо и кратко.

1.    Продължете с втори параграф

Вашият втори абзац трябва да бъде кратък преглед на вашия опит, който е от значение за позицията. Тук трябва да включите ключови постижения, умения и специалности, които ви правят особено подходящи за добро представяне на позицията. Съсредоточете се върху едно или две и предоставете конкретни подробности за вашия успех, включително измерими въздействия, които сте направили.

Обърнете специално внимание на ключовите думи, изброени в описанието на длъжността, и включете тези, с които се идентифицирате.

5. Продължете със заключителен параграф

Следващият параграф трябва да се фокусира върху друго ключово постижение или умение, което е от значение за позицията. Вместо да повтаряте подробности от автобиографията си, разширете конкретни истории или случки, които показват вашата годност за позицията. Отново се фокусирайте върху истории, които демонстрират уменията и квалификациите, посочени в длъжностната характеристика.

6. Завършете с професионален подпис

Трябва да завършите мотивационното си писмо с абзац, който обобщава причините, поради които кандидатствате за работата и защо бихте подхождали чудесно. Финализирайте мотивационното си писмо с кратко обяснете, че очаквате с нетърпение да чуете от работодателя за следващите стъпки. Завършете с подписа си в долната част.

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.