Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Суроватъчен протеин - какво представлява и какви са ползите от него

  Суроватъчният протеин е един от най-популярните избори сред любителите на фитнеса и спорта. Това е вид протеин, извлечен от краве мляко ...

 


Суроватъчният протеин е един от най-популярните избори сред любителите на фитнеса и спорта. Това е вид протеин, извлечен от краве мляко и се счита за може би най-разпространеният вид на пазара.

Причината за по-голямата му популярност е, че този продукт е най-висококачественият източник на пълния комплект незаменими аминокиселини в своя състав.

Лесно ли се усвоява

Повечето протеини, които са на млечна основа, са известни с това, че имат лесно усвояване, за което, обаче, е нужно малко повече време. Тук не бива да съдите предварително, тъй като бавното усвояване не е недостатък.

Тази особеност се дължи на това, че тези продукти в стомаха се превръщат в гелоподобна субстанция, а това намалява прекомерното чувство за глад. Това ви кара да намалите приеманите на калории на ежедневна база.

Как се приема

Понякога суроватъчният протеин се приема чисто като добавка, но друг път може да се добави към хранителни продукти и шейкове. Всичко зависи от вашите лични предпочитания.

Много високо качество и пълен набор незаменими аминокиселини

Суроватъчният протеин, както вече споменахме, предлага пълен набор от всички незаменими аминокиселини, които няма как да си набавим по друг начин, освен от храната.  

Те са девет на брой и се отличават с това, че човешкото тяло няма способността да ги синтезира само по себе си. Освен това, незаменимата аминокиселина левцин тук се намира в най-високо количество от всички други храни и протеини.

Кой предпочита употребата на суроватъчен протеин

Има два типа любители на спорта, които изразяват сериозни предпочитания към така наречения суроватъчен протеин. Единият тип са онези, които желаят да се избавят от някой и друг излишен килограм.

Обикновено, при прием на суроватъчен протеин се наблюдава редуциране на апетита и това рефлектира в по-малкия брой калории, приети чрез храната (вижте на Workout.bg и научете повече за неговото въздействие).

Другият тип хора, които се насочват към него, това са желаещите да натрупат по-лесно желаната мускулна маса. За това помага високото съдържание на левцин в суроватката.

Тя допринася изключително много за по-голямата ефективност на тренировките и позволява да се постигнат по-високи резултати в изграждането на здрава и силна мускулатура на цената на по-малко усилия.
 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.