Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Кога имате право на обезщетение при ПТП

  Кога имате право на обезщетение при ПТП ПТП-то е неприятно за всеки участващ в него, без значение дали е причинител или потърпевш. Всичк...

 


Кога имате право на обезщетение при ПТП

ПТП-то е неприятно за всеки участващ в него, без значение дали е причинител или потърпевш. Всичко може да стане само за секунди и дори да не знаете как точно се е случило.

Дори най-минималното ПТП може да създаде сериозни психологични последици, да не говорим за физическите последици като натъртвания, охлузвания и щети по МПС.

За щастие в закона има правила, които дават на потърпевшите на ПТП, някаква възможност да се справят с това и тази възможност е обезщетение при ПТП идващо от застраховката „Гражданска отговорност“ на причинителя.

Ако ви се е случило или се чудите какво трябва да направите ако ви се случи да претърпите ПТП, този текст ще ви даде ценна информация.

В какви ситуации имате право на обезщетение при ПТП

Най-често срещаните ситуации на ПТП са тези, които са се случили в градски условия, при условия на тежък трафик или късно вечер. Подобен вид ПТП-та често нямат жертви или не са били животозастрашаващи, но в резултат на тях има имуществени щети.

Тези щети могат да варират значително в зависимост скоростта и много други фактори, като най-често има две страни – причинителят и потърпевшият.

Обезщетението към потърпевшият се изплаща от застраховката на причинителя, но само при условие, че са попълнени листовете, които получавате от застрахователя.

Самата документация се попълва на място с данните на двамата шофьори, както и информация за самото произшествие. Нужно е тези документи да се пратят към застрахователя, като той трябва да вземе решение в рамките на 7 работни дни.

За какво е добре да внимавате, когато търсите своето обезщетение при ПТП

Добре е да внимавате дали правилно записвате информацията на причинителя, в случаи, че вие сте от потърпевшата страна. Важно е също така да внимавате да запишете вашите данни правилно, тъй като те имат значение.

Желателно е да потърсите своите права на места като Zastrahovan.eu, на които могат да ви дадат значително повече и по-добри съвети за това как трябва да процедирате.

Към кого да се обърнете, когато търсите обезщетение

Първото място, на което трябва да погледнете за вашето обезщетение, е застрахователя на причинителя на произшествието. Заедно с информацията и листа, които сте попълнили коректно, трябва да изпратите данните към застрахователя.

Той трябва да ви върне отговор в рамките на 7 дни и да вземе обосновано решение за това дали и какви ще са изплащанията към вас.

Обезщетението се превежда по ваша сметка, но само след като застрахователят е прегледал информацията и е потвърдил своето решение. Вие можете да обжалвате решение с обоснован аргумент, който най-добре можете да конструирате с правна помощ при ПТП от Zastrahovan.eu.

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.