Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Как да не губим приятели и да създаваме нови

Как да не губим приятели и да създаваме нови запознанства? Мнозина биха искали да имат близки приятели, но не са готови да положат усилия за...Как да не губим приятели и да създаваме нови запознанства?

Мнозина биха искали да имат близки приятели, но не са готови да положат усилия за това. Колко често срещаме някой интересен човек и мислим, че можем да се сприятелим. Но бизнесът, умората и просто мързелът ни карат да пренасрочваме срещите. Седмици и месеци минават и ние никога не стигаме отвъд едно повърхностно познанство.

Разбира се, няма да можете да бъдете приятели с всеки, когото срещнете. Това не е необходимо. Но ако искате да имате близко приятелство, но все пак намирате причини да не ходите на срещи, време е да промените тактиката. Авторът на Vox Джаки Луо предлага универсален съвет.


1. Направете първата стъпка

Кажете на хората, които харесвате или уважавате, че се интересувате от тях и бихте искали да общувате с тях. Ако те не споделят вашия интерес, нищо страшно. Но не пропускайте възможността да опознаете някого само защото се страхувате да не изглеждате твърде натрапчиви.


2. Не се страхувайте да бъдете уязвими

Говорете за проблемите си и питайте хората за техните трудности. Не се срещайте само в барове и кафенета, поканете приятели в дома си. Давайте обмислени подаръци. За приятелството е важно да се приемате такива, каквито са. А това е невъзможно, ако никога не показваш слабостите си.


3. Научете се да казвате „не“ на онези, на които не искате да обръщате внимание

Звучи жестоко, но ще спести време и усилия както на вас, така и на другия. Преструването на приятелство с някого без искрени чувства изобщо не е проява на доброта. Така че не обещавайте да се срещнете по-късно. И двамата имате ограничено време. По-добре е да ги похарчите за наистина важни хора.


4. Отвръщайте на добрите жестове

Ако вашият приятел винаги е първият, който предлага планове, следващия път го поканете някъде сами. Ако трябва да отмените час, моля, предложете друг час. И полагайте усилия да запазите новата подредба.

5. Подкрепяйте хората, които имат значение за вас

Понякога приятелите се нуждаят от вашето физическо присъствие, понякога просто от емоционална подкрепа. Винаги имаш други неща за вършене и отговорности. Но ако редовно правите избор в полза на тях, а не на приятели, скоро няма да остане нищо от приятелството. За да го спасят, и двете страни трябва да опитат.

Близките приятелства не се случват само когато имате много общи неща или се чувствате комфортно да говорите един с друг. И тогава, когато в някои ситуации давате предпочитание на приятел. Колко пъти трябва да отменяте събирания или да пропускате важни събития в живота му, за да се развали приятелството ви? Много по-малко, отколкото си мислите.

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.