Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Дигитален маркетинг – понятие, видове, стратегии и технологии на дигиталния маркетинг

Какво е дигитален маркетинг? Дигиталният или интернет маркетинг е средство за комуникация с потребителя, което се осъществява чрез специалн...

Какво е дигитален маркетинг?


Дигиталният или интернет маркетинг е средство за комуникация с потребителя, което се осъществява чрез специални дигитални канали, като: смартфони, компютри, таблети, телевизия, радио, цифрови екрани. Освен това дигиталният маркетинг е въплътен в офлайн канали под формата на връзки към електронни ресурси и QR кодове.

 

Дигиталният маркетинг включва персонализиран подход, което означава, че трябва да имате представа за нуждите, предпочитанията, интересите и други данни на вашия потенциален клиент.
Целият процес на изграждане на рекламна кампания в Интернет може да се изрази в пет основни етапа, които трябва да вземете предвид, а именно:


 

  • Определете целите на вашата цифрова рекламна кампания (увеличете продажбите, привлечете потребители, вземете данни и т.н.), разработете стратегия;
  • Изберете канали за разпространение на съобщението;
  • Формулирайте комуникационно съобщение, представете го във форма, съответстваща на избраните канали;
  • Стартиране на рекламна кампания;
  • Редовно следете и анализирайте рекламната кампания, коригирайте при необходимост.

В допълнение, дигиталният маркетинг, въпреки разнообразието от канали за разпространение, е за предпочитане за привличане на активни интернет потребители.


 

Друга особеност на дигиталния маркетинг е неговата информационна насоченост. Следователно, ако целта ви е само продажби, тогава дигиталния маркетинг не е за вас. Но от друга страна, дигиталните технологии ще свършат чудесна работа за повишаване на осведомеността за вашата марка и предоставяне на информация за продукта на потребителя.

Подробности четете тук:

 

Дигитален маркетинг – понятие, видове, стратегии и технологии на дигиталния маркетинг – Дигитален Маркетинг

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.