Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Какво е важно да знаете за маркетинга чрез съдържание (контент маркетинг)

  Какво е Маркетинг на съдържанието и какво е важно да знаете, когато се касае за контента ... Преди да започнем по същество, нека разясним ...

 





Какво е Маркетинг на съдържанието и какво е важно да знаете, когато се касае за контента ...

Преди да започнем по същество, нека разясним понятията в тази област, които се срещат често в света и у нас - в България. Content Marketing - в превод означава Маркетинг на съдържанието. В България е познато като: Контент маркетинг, а някъде можете да го срещнете и като "Кънтент маркетинг". Някой го пишат с "О", други с "Ъ". Ние ще го пишем в настоящата стятия с "О", т.е. Контент маркетинг.

Рекламите с директно обаждане не работят много добре. Просто защото потребителите често ги отминават.

В много области е важно клиентът да мисли за продукта дълго време и да се вглежда внимателно в марката. Това е мястото, където съдържанието помага. Например, ако трябва да разработите дизайнерски проект, да поръчате мебели за нов апартамент, да изберете надежден учител или доставчик на продукти. Не можете без близко запознаване с марката. Маркетингът на съдържанието е маркетинг, чийто основен инструмент е съдържанието, насочено към изграждане и повишаване на доверието на потребителите. Маркетингът на съдържание работи, за да превърне постепенно и органично целевата аудитория в аудитория, публиката в читатели, читателите в купувачи и купувачите в повторни купувачи. Като цяло маркетингът чрез съдържание помага за изграждането на дългосрочни и приятелски отношения с аудиторията.



Маркетинг на съдържание - предимства и недостатъци


Плюсове на маркетинга чрез съдържание
Маркетингът на съдържанието е един от най-ефективните инструменти за изграждане на информираност за марката (средно 24% от потребителите научават за продукт чрез блогове).
Маркетингът на съдържанието формира доверието на публиката в продукта: колкото по-висок е авторитетът на автора, толкова по-специалист е той в своята област, толкова по-бързо се повишава нивото на доверие в материала и в резултат на това в продукта или услугата расте.
Маркетингът на съдържание показва доста високи нива на трафик и реализации. Според проучвания средното ниво на трафик, например от социалните мрежи, е намаляло през последните 5 години от 175 на 90 репоста, докато блоговете, напротив, се увеличават.
Положителен SEO ефект: търсачката ще връща повече тематични сайтове на трети страни. Според проучване резултатът от търсенето е до 51% от посещенията на уебсайтове.




Повече можете да научите тук: https://w-seo.com/content-marketing.html

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.