Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Любопитни факти за кучетата

К учетата са много интересни и необичайни животни. Като цяло хората се делят на любители на кучета и любители на котки. В тази статия ще гов...Кучетата са много интересни и необичайни животни. Като цяло хората се делят на любители на кучета и любители на котки. В тази статия ще говорим конкретно за кучетата и ще ви разкажем някои интересни факти за тях.


Интересни факти за кучетата, които не сте знаели

Нашите по-малки приятели могат да извършват най-простите математически операции: броят до 5. Интелектуалното им ниво е като на две-тригодишни деца, които тепърва опознават света.

Кучетата могат да миришат на чипс. Това се дължи на факта, че на лапите, при продължително неспазване на хигиената, растат бактерии, които миришат неприятно на царевичен чипс. Ако усетите такава миризма от вашия домашен любимец, трябва да измиете лапите си със сапун.

В България кучетата са усвоили метрото за своето съществуване. С него те стигат от една точка на града до друга. Това им позволява да намират храна.

Кучетата отлично различават и чуват ултразвукови свирки.

Пол Маккартни записа дълго подсвирване в края на една от песните специално за своето овчарско куче.

Кучетата не обичат да бъдат гушкани и притискани. За тях това е знак за доминиране, така че спрете да мачкате кучетата си.

Влажен нос при кучета е необходим, за да се разграничат миризмите перфектно, това е вид радар.

Яката с шипове е изобретена за първи път в древна Гърция. Това беше направено не за красота, а за да не нападнат вълците домашни любимци и да ги удушат.

Най-интересното е, че кучетата пият, като навиват езика си в тръба.

Кучетата имат 1700 вкусови рецептора.

Сърдечният ритъм на възрастен е 60-100 удара в минута, както при възрастен.

Кучето има три чифта клепачи: горни, долни и средни - мигащи. Овлажнява повърхността и я предпазва от изсъхване.

В древен Китай кучетата са били защитници на императора. Кучето седеше в ръкава му, ако е необходимо, можеше да изскочи и да ухапе нарушителя на собственика си.

Моля, обърнете внимание, че кучетата не трябва да ядат шоколад, това влияе неблагоприятно на работата на сърцето и може да причини склероза на домашни любимци.

Кучетата са 100 000 пъти по-добри в обонянието от хората.

Много собственици на кучета вярват, че техните домашни любимци могат да предсказват времето. Това се дължи на доброто обоняние и слух.

Най-малкото куче в света е чихуахуа. Теглото му е приблизително 900 g, колкото кутия Coca-Cola.

Канарските острови са кръстени на кучето. Канарис в превод означава куче. Но канарчетата са кръстени на самите острови.

Най-интересното е, че ако кучето маха с опашка наляво по отношение на себе си, това означава, че е разтревожено и е много внимателно към вашите действия.

Струва си да се отбележи, че кученцата чихуахуа се раждат с мека корона. Точно както правят хората.

До около една година фонтанелът при кучета прераства, става твърд.

Много кучета, ако ядат и пият бързо, също могат да хълцат като хората.

Най-често срещаният здравословен проблем при кучетата е затлъстяването. Затова не забравяйте да разхождате много кучетата си и да контролирате физическата им активност.Още любопитни факти за кучетата вижте тук: https://www.mnogomilo.com/2022/11/100-interesni-fakti-za-kuchetata.html

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.