Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

3 странни и хипнотизиращи изоставени места по света

Тези места показват, че разлагането има своята причудлива красота. Една от най-силните страни на човечеството винаги е била, че сме готови д...

Тези места показват, че разлагането има своята причудлива красота.

Една от най-силните страни на човечеството винаги е била, че сме готови да се установим абсолютно навсякъде. Но ние не винаги оставаме там, където отиваме.

По една или друга причина много места по света са изоставени. Изоставените сгради често се рушат, но понякога издържат изпитанието на времето.

Някои от тези места са много странни поради своята архитектура или страховита история. Ето три странни изоставени места по света, които не само ще ви изплашат, но и ще ви очароват с бавното си унищожаване.


1) Пилешка църква (Индонезия)

Gereja Ayam - което означава "пилешка църква" на английски - трябваше да стане междурелигиозен молитвен дом в Индонезия. Строителството започва през 1990 г., но до 2000 г. проектът е ограничен поради липса на средства.

Сега "Пилешката църква" е изоставена и неизползвана. Но защо се нарича "Пилешка църква"?

Сградата е трябвало да бъде във формата на гълъб. В този смисъл архитектът напълно се размина, защото прилича на пиле.

Въпреки това обаче рушащата се сграда се превърна в много популярна туристическа атракция. Въпреки порутения си статус, той също е бил използван в различни периоди за настаняване на наркомани, хора с увреждания и хора с психични заболявания.


2) Болница Beelitz-Heilstatten (Германия)
Болницата Beelitz-Heilstätten близо до Берлин технически не е изоставена. Малки части от нея все още функционират, но по-голямата част от сградата е разрушена.

Това е добре, защото вероятно няма да се чувствате комфортно на това място. Beelitz-Heilstetten има много страховита история.

Построен е през 1898 г. като туберкулозен санаториум, но по време на Първата световна война се превръща във военна болница. Много ранени немски войници са лекувани в Белиц-Хайлщатен, включително Адолф Хитлер.

По време на Втората световна война се говореше, че нацистите провеждат съмнителни експерименти в болницата. След падането на Берлин болницата преминава в ръцете на СССР.

В наши дни изоставените болнични отделения са популярно място за градско проучване.

3) Casa Grande Domes (САЩ)Няколко покрити с графити бетонни купола се издигат над пустинята близо до Каса Гранде, Аризона. Има много градски легенди за тези странни, неуместни структури.

Някои окултисти твърдят, че формите на куполите служат като проводници на зла енергия по време на сатанински ритуали. Тъй като са построени на мястото на гробище на индианци анасази, много хора съобщават за призрачна дейност в района.

Истината за куполите е малко по-скучна. Те трябваше да бъдат новото седалище на производителя на платки InnerConn, но липсата на финансиране и замърсяването на подземните води сложиха край на строителството в средата на 80-те години.

Но кой може да каже, че Сатана и/или неспокойните анасази духове не са превзели тези места оттогава?


Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.