Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Защо да продадете кола за бракуване

  Много собственици на стари и неизползваеми автомобили често се колебаят дали да ги бракуват. Причините за това са различни - от надеждата,...

 

Много собственици на стари и неизползваеми автомобили често се колебаят дали да ги бракуват. Причините за това са различни - от надеждата, че ще успеят да я поправят един ден, до убеждението, че ще намерят купувач, който да я ползва още известно време.

Въпреки това, реалността често показва, че тези коли са вече наистина невъзстановими. В тази статия ще разгледаме три основни причини, поради които е по-добре да продадете колата си за бракуване.

1. Спестяване от годишен технически преглед (ГТП)

Когато колата ви се нуждае от голям ремонт, обикновено се отлага за неопределено време, но денят за годишен технически преглед неизбежно настъпва. С новите изисквания за ГТП, цената му се е увеличила значително и вече струва поне 80 лева. Това означава, че освен високата цена на ремонта, трябва да приготвите и пари за ГТП.

Ако отложите ремонта няколко месеца и все още не сте събрали необходимите средства, вероятността да го осъществите намалява. Продажбата на колата за бракуване става разумен избор, особено ако намерите лицензиран търговец, който ще плати справедлива цена за нея като метален отпадък.

2. Спестяване от гражданска отговорност, данък МПС и други разходи

Годишната застраховка "Гражданска отговорност" е задължителна за всеки автомобил и цената й започва от 250 лева. Ако автомобилът ви не се използва и е в края на своя жизнен цикъл, защо да плащате тази сума? По-добре е да я спестите и да я инвестирате в покупка на по-нов автомобил.

Същото важи и за годишния данък на автомобила, който се начислява в началото на всяка година. Данъците за по-старите автомобили стават все по-високи, особено за тези с евростандарти под Евро 4 и Евро 5. Общините се стремят да обновят автопарка, да намалят вредните емисии и да осигурят повече свободни места за паркиране.

3. Получавате чиста сума от продажба на кола за бракуване

Продажбата на колата за бракуване на лицензиран търговец на метални отпадъци може да ви донесе добра сума. Компании като Екометал предлагат калкулатор за изчисляване на стойността на колата за скрап, базирано на масата й в лева за тон.

Това предложение не трябва да се пренебрегва. Ако съберете спестените пари от ремонта, гражданската отговорност, годишния данък и ГТП, сумата може да бъде достатъчна за покупка на по-нов и по-надежден автомобил.

Продажбата на старата кола носи средства за нова

Продажбата на старата ви кола за бракуване може да ви спести значителни средства и да ви освободи от ненужни разходи. Вместо да държите автомобила с надеждата, че един ден ще го поправите, по-добре е да го продадете на лицензиран търговец на скрап и да използвате получените средства за покупка на по-ново превозно средство.

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.