Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Въведение в астрологията за начинаещи

  Астрологията е очарователна и древна практика, която се стреми да обясни връзките между небесните тела и човешкия живот. Това включва изуч...

 Астрологията е очарователна и древна практика, която се стреми да обясни връзките между небесните тела и човешкия живот. Това включва изучаване на позициите, движенията и влиянията на планетите, луната и звездите върху индивидите и събитията. Ако сте начинаещ в тази завладяваща област, ето кратко въведение в астрологията, което ще ви помогне да разберете нейните основи. 

Разгледайте интересни книги астрология в книжарница Портал 12. 

Какво представлява астрологията? 

Астрологията произхожда от древни цивилизации като Вавилон, Египет и Гърция. Терминът „астрология“ идва от гръцките думи „astron“, което означава звезда, и „logos“, което означава изследване или изучаване. Астролозите вярват, че разположението на звездите и планетите по време на нашето раждане оказва влияние върху личността ни, изборите, които правим, и преживяванията, които имаме през целия си живот. 

Основни принципи на астрологията 

Основният принцип зад астрологията е концепцията за зодиакалните знаци. Зодиакът е кръгъл модел, разделен на 12 равни части, всяка представляваща различен знак. Тези знаци са Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Всяка зодия обхваща приблизително 30 градуса от небето и се управлява от конкретна планета. Например Овенът се управлява от Марс, Телецът от Венера, Близнаците от Меркурий и т.н. 


Рождени карти и домове 

Рождената карта или хороскопът е диаграма, която показва местоположението на планетите, луната и други небесни обекти в момента на вашето раждане. Тази карта се използва за изчисляване на асансьорите, които са 12-те области или „къщи“ на зодиакалния кръг. Всеки дом представлява различна област от живота, като кариера, взаимоотношения, здраве, финанси и т.н. Позицията на планетите в тези домове може да даде представа за силни страни, предизвикателства и потенциални житейски пътища. 

Планети и техните влияния 

Всеки зодиакален знак се управлява от определена планета, но всички осем основни планети (Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон) влияят върху всеки знак. Освен това има четири външни планети (Уран, Нептун, Плутон и Сатурн), които също играят важна роля при оформянето на нашите личности и съдби. Разбирането на характеристиките и енергиите на всяка планета е от решаващо значение за тълкуването на вашата рождена карта. 

Аспекти и транзити 

Аспектът се отнася до ъглите, образувани между две планети в рождената карта. Те могат да бъдат съвпадения (0 градуса), секстили (60 градуса), квадратури (90 градуса), опозиции (180 градуса) или тригони (120 градуса). Аспектите могат да имат положителни, отрицателни или неутрални ефекти в зависимост от включените планети и ъгли. Транзитите, от друга страна, описват движението на планетите през нашата рождена карта с течение на времето. Когато една планета преминава над или под друга, тя създава енергия, която може да повлияе на различни аспекти от живота ни. 

Луна и възли 

Луната представлява нашите емоции, инстинкти и подсъзнание. Нейното положение и аспекти в рождената карта могат да разкрият как реагираме на ситуации и как обработваме чувствата си. Лунните възли, известни още като Северен и Южен лунен възел, представляват остатък от пътя на луната около Земята. Те символизират кармата, съдбата и уроците, които трябва да научим в този живот. 

Използване на астрологични ресурси 

Ако искате да научите повече за астрологията, има няколко ресурса, които могат да ви помогнат. Книгите, онлайн курсовете и семинарите предоставят изобилие от информация за начинаещи. Също така е полезно да следвате астролози в социалните медии или блогове за актуализации, прогнози и дискусии относно астрологичните събития. 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.