Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

„Челюсти“ на Спилбърг допринесе за изтребването на акулите

Режисьорът Стивън Спилбърг определено е икона в света на киното. Един от най-добрите му филми е “Челюсти”. Но, неотдавна той сподели нещо л...

Режисьорът Стивън Спилбърг определено е икона в света на киното. Един от най-добрите му филми е “Челюсти”. Но, неотдавна той сподели нещо любопитно, макар и за съжаление и неприятно. А, именно, че този кинохит е допринесъл за негативния образ на тези интелигентни същества. А, това е довело и до масовото им изтребване. По последни данни, след излизането на филма досега, популацията им е намаляла с до 71%. Днес този хищник е застрашен, а на много места по света се лови единствено за перките. Много народи приготвят от тях супа.
След това се пускат в океана, но са безпомощни и стават жертва на други хищници. Той е впечатлен от факта, че зрителите възприемат филма “Челюсти” като страшен, без самите те да са се сблъсквали с този върховен хищник. Самият режисьор се е ръководил от филмите на Хичкок, който нарича “най-добрия учител”. Способен да показва ужаса, без зрителите да го виждат. Дори сценаристът на филма, Питър Бенчли отправи апел да бъдат пазени акулите, защото те намаляват болните видове и спомагат за запазването на екосистемите.

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.