Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Изследване на разнообразието от ножове за зеге: Ръководство за видовете и приложенията

  Прободните триони, известни още като зеге, са универсални електрически инструменти, които се отличават с правенето на извити срезове и сло...

 


Прободните триони, известни още като зеге, са универсални електрически инструменти, които се отличават с правенето на извити срезове и сложни форми в различни материали, включително дърво, метал и пластмаса. Ключът към тяхната адаптивност се крие в широката гама от налични ножове за зеге. Всеки тип нож е проектиран да се справя със специфични материали и задачи за рязане. В тази статия ще изследваме разнообразния свят на ножчетата за зеге, като подчертаваме техните видове и приложения.

Ножчета от бързорежеща стомана (HSS)

·         Съвместимост с материали: дърво, метал, пластмаса и цветни метали.

·         Приложение: HSS остриетата са универсални и могат да режат различни материали, което ги прави подходящи за задачи за рязане с общо предназначение. Те са чудесни за рязане на меки метали като алуминий.

Биметални остриета

·         Съвместимост с материали: дърво, метал и пластмаса.

·         Приложение: Биметалните остриета комбинират издръжливостта на HSS и гъвкавостта на въглеродната стомана, което ги прави идеални за рязане на широка гама от материали, включително пирони, винтове и твърда дървесина.

Ножчета от волфрамов карбид

·         Съвместимост с материали: керамика, плочки и стъкло.

·         Приложение: Ножовете от волфрамов карбид са специално проектирани за рязане на твърди, чупливи материали като керамични плочки и стъкло. Те разполагат с песъчинки за абразивно рязане.

Остриета от въглеродна стомана

·         Съвместимост на материалите: дърво и пластмаса.

·         Приложение: Ножовете от въглеродна стомана са рентабилни и се представят добре при приложения за дърворезба. Те са идеални за проекти „Направи си сам“ и общи задачи по дървообработване.

Плъзгащ се нож за зеге

·         Съвместимост на материала: дърво.

·         Приложение: Плъзгащите се остриета имат фини зъби и са идеални за сложни, извити срезове в дърво, което ги прави предпочитани сред дърводелците и ентусиастите на занаятите.

Остриета с обратни зъби

·         Съвместимост с материали: ламинат, фурнир и меламин.

·         Приложение: Ножовете с обратни зъби минимизират раздробяването на горната повърхност на материала. Обикновено се използват за рязане на ламинат и фурнирни материали.

Прогресивни остриета

·         Съвместимост с материали: дърво, метал и пластмаса.

·         Приложение: Прогресивните остриета имат зъби с различни размери, което позволява ефективно и гладко рязане на различни материали. Те са универсални и подходящи за множество задачи.

Ножове за рязане на метал

·         Съвместимост на материалите: черни и цветни метали.

·         Приложение: Металорежещите ножове, както подсказва името, са предназначени за рязане на метал. Те имат здрави зъби и могат да се справят с изискванията на металообработването.

Ножове за рязане на пластмаса

·         Съвместимост на материалите: пластмаси.

·         Приложение: Ножовете за рязане на пластмаса са оптимизирани за чисто рязане без стружки в пластмасови материали. Те помагат за предотвратяване на топене и прегряване по време на процеса на рязане.

Специални остриета

·         Съвместимост на материалите: различни материали.

·         Приложение: Специалните остриета се предлагат в различни дизайни за специфични приложения. Те включват остриета за рязане, изолационни остриета и остриета за облицовка на ламинат, всеки от които е пригоден за отделна нужда от рязане.

Разгледайте целия асортимент ножчета за зеге в сайта на КАМ-04.

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.