Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Дизайн на апартамент в класически стил

  Контролен списък за създаване на класически стил За да избегнете объркване, ще ви кажем как лесно и бързо да различите класическия стил ...

 


Контролен списък за създаване на класически стил

За да избегнете объркване, ще ви кажем как лесно и бързо да различите класическия стил от всеки друг. „Класически“ (classicus) се превежда като „образцов“ или „първокласен“. Списъкът с основните характеристики на стила е както следва:

·        богатство, пищност и лукс във всичко,

·        пространство и въздух,

·        високи тавани,

·        симетрия и сдвояване,

·        идеални форми и ясна геометрия,

·        приглушена цветова палитра,

·        композиционен център,

·        гладки, кръгли, плавни форми, линии,

·        висококачествен и естествен материал,

·        благородни тъкани, драперии, кожа,

·        стенни, таванни декорации, циментова замазка, витражи,

·        дърворезба, монограми, ресни, четки,

·        картини, антични аксесоари,

·        историческа, културна ценност.

След това си спомнете уроците по история и изкуство. Класическият стил се заражда в Древна Гърция със своята величествена, елегантна архитектура и благородна цветова палитра. Но разцветът на класицизма се случи през 17 век. По това време този стил абсорбира всичко най-добро от помпозния барок, церемониалното рококо и театралната империя. Заоблени сводести извивки, богато украсени монограми, луксозни симетрични колони, уютни кремави пастелни нюанси.

 

Но на първо място. Нека да разгледаме какво ще ви помогне да създадете дизайнерски интериор при основен ремонт на апартамент в София в този популярен вечен стил.

Цветове

Класическият стил е доминиран от меки пастелни цветове. Бялото е отправна точка в дизайна, но за да не скучаете, се използват кремави, бежови, шам фъстък, малахит, прахообразни и тюркоазени нюанси. Това е основата.

Класическият стил е „скъп и богат“. В цветовата схема ярките акценти на фона на пастелни цветове помагат да се подчертае тази характеристика - кралско бордо, наситено черно, величествено синьо. На голяма почит са и цветовете на благородните метали - злато и сребро. Последните по-често присъстват в мебелния декор и аксесоарите.

Декоративни материали

Традиционната класика не толерира спестявания и евтини нискокачествени материали. В основата на стила са естествен камък и мрамор, благородно дърво, висококачествени първокласни тъкани.

Например, за подови настилки е по-добре да изберете паркет от естествено дърво вместо ламинат. Ние предпочитаме устойчиви порцеланови плочки пред конвенционалните керамични плочки. Заменяме пластмасата с дърво. Вместо стъкло изберете кристал. Заменяме синтетиката с кадифе, сатен, коприна, велур, жакард и кожа. Минаваме покрай хартиени тапети и купуваме плат или коприна. Ако боядисвате, тогава в богати матови нюанси или в златно или сребристо. Ако е мазилка, значи е декоративна.Но не бързайте трескаво да изчислявате цената на такъв ремонт. Сега говорим за традиционния класически стил. За да „напълните“ очите и ръцете си за бъдещи ремонти, разгледайте нашата селекция от снимки на интериорен дизайн на апартамент в класически стил. В края на статията ще ви кажем как да създадете топ модерни версии на достъпна неокласика. Умереността е важна във всичко, дори и в лукса.

Светлина

Избягвайте студените неонови нюанси. Нашият избор е меко сияние от топли тонове, близки до цвета на пламъка на свещта. Свещници, огън в камината - подходящи за допълнителни източници на светлина в класически стил. Традиционната основа са богати обемни полилеи с много лампи и нюанси. Изработени от кристал или с имитация на свещи. Точковото топло меко осветление е подходящо в райони, където централният полилей не е достатъчен.

Мебели

Обемно изработено от естествено дърво или камък. Тапициран с плътен плат или кожа. Богато украсени дървени извити крака на дивани и фотьойли, резбовани подлакътници, кадифе на гърбовете и помпозна тапицерия са добре дошли.

 

Масивните бронзови, златни и сребърни обкови са важен акцент и идея на класическия стил.

Аксесоари

С гладки линии и меки извивки. Изработени от естествени материали. Подходящи са месинг, порцелан, кристал, злато, гипс, мрамор, бронз, восък. Фигурки - миникопия на статуи от Древна Гърция, свещници, елегантни свещници, огледала и картини в обемни луксозни рамки, масивни съдове. Основното нещо е да не прекалявате. Класическият, красив стил не е музейна обстановка, а комфортно пространство за живеене.

Край на формуляра

Идеи за дизайн на различни стаи

За яснота и удобство ще дадем съвети как да декорирате различни стаи в класически стил.

коридор

Традицията ни крещи в полза на симетричните резбовани елинистически колони. Но модерните апартаменти не са селска къща. Те не могат да се похвалят с просторни коридори. Трябва да се измъкнем. Най-често коридорът е дълъг, тесен коридор с малко пространство и светлина.

Такива входни данни не се вписват в каноните на класическия стил. Но има изход. Основната задача е визуално разширяване на коридора без претоварване. Направете го лек. За да направите това, изберете светли нюанси на мазилка, боя или тапет. Поставете гардероб с огледало на пода. За допълнителна игра на „богата“ светлина използвайте фасетирани огледала, както е на снимката по-долу.

Поставете мека пейка с велурена тапицерия. Поставете скрин или огледало с издълбана дървена рамка. Добавете няколко сдвоени симетрични източника на светлина - и вашият коридор ще отговаря на въпросния стил.

 

Кухня

Изберете плочки в светли нюанси. За „по-богат“ ефект можете да използвате огледални плочки. За острова е подходящ плот от естествен камък или мрамор. По-достъпен вариант е кухненски комплект от естествено дърво с резбовани крака и гръб. Удобно е да скриете аспиратора във фриза на стенен кухненски шкаф. Основната декорация на кухня в класически стил е елегантен кристален полилей. 

 

Баня

Основният атрибут на класиката може да бъде вана на „лъвски“ крака с антични „състарени“ водопроводни тела от бронз, злато или сребро.

Но това не е единствената опция за стая в този стил. Отлично решение би била модерна душ кабина със „златна“ или „сребърна“ рамка, чието стъкло е украсено с декоративни резби.

Сдвоени симетрични лампи, мивки, масивен скрин с ефектни фитинги са отлично класическо решение.

 

Хол

В модерните апартаменти холът е най-плодородната зона за класическия стил. Най-малкото поради факта, че това е най-голямата и просторна стая.

Особено подходящи за "примерния" дизайн са стаите с полукръгла или кръгла форма. Класиката изисква композиционен център. Може да бъде центърът на залата или камина с мраморна рамка. Симетрията се постига лесно със сдвоени фотьойли и аплици.

 

Декоративната мазилка или тапетите от плат на стените ще зададат общия тон на лукса. Картини в скъпи рамки ще добавят шик. Таванът е украсен с циментова замазка, барелефи, корнизи и елегантни обемни полилеи.

Спалня

Основният елемент на класическия стил на спалнята е луксозно просторно легло с декоративна табла. Може да бъде украсен с тапицерия от плат или кожа, или може да бъде изработен от резбовано дърво или фигурен метал.

 

По-традиционен вариант е легло с балдахин. Декорацията на стените и тавана е подобна на хола.

На децата

Детското легло с балдахин също ще изглежда хармонично тук. Между другото, мястото за спане не трябва да бъде направено в правоъгълна форма. Погледнете по-отблизо кръгли и овални модели. Те имат по-класическа плавност и гладки линии.

В детската стая класическите арки и декоративните кръгли отвори в стените ще изглеждат практични. Това е елемент за декорация, който ще ви позволи ергономично да съхранявате неща, книги, играчки.

Паркетът от естествено дърво ще облагороди стаята. Ще бъде много по-здравословно за детската стая от ламината.

 

Неокласически модни тенденции 2023

Проектирането на апартамент в класически стил може да бъде скъпо удоволствие. Да не говорим за изобилната елегантност, която не всеки ще оцени. Смята се за ненужно.

В допълнение, топ опциите за класическия стил през 2023 г. са леката неокласическа посока.

Модерните дизайни на апартаменти в класически стил не са претоварени с аксесоари, масивна мазилка и канделабри. Те имат повече въздух и пространство, ясни прави линии вместо богато украсени. Но има същата мекота, централна композиция, симетрия на декорация и декор в светли цветове. Неокласицизмът е за практичност и функционалност, лукс, съчетан с елегантност, сдържаност и уместност.

Многобройни снимки на дизайна на апартаменти в модерен класически стил подчертават допустимостта на комбинирането и смесването на стилове. Класически кристален полилей се съчетава безпроблемно с модерна осветителна система. В интериор със спокоен цвят са добре дошли ярки акценти от синьо, бордо, кафяво и тюркоазено.

 

Класическата мода за 2023 г. е комбинация от черно и бяло. Вместо маслени картини в антични рамки, модерен апартамент може да бъде украсен със снимки от семейния архив и модни колажи в строги метални рамки.

Но не препоръчваме да замените тюл и завеси с модерни щори. Висококачествените богати материи и драперии са важна характеристика на класическия стил.

Модерното довършване позволява изкуствени материали MDF, пластмаса и гипсокартон. Но основното условие - липсата на ефект на евтиност - остава. Както и ангажираността към качеството на материалите - ключът към дълготрайните ремонти.

Направи си сам,  дизайнерски грешки в класически стил

Често срещана грешка е претоварването на дизайна на едностаен апартамент в класически стил с детайли, мебели и аксесоари. В този случай определено дайте предпочитание на неокласицизма и запазете въздуха. Вземете светли нюанси и разнообразно осветление от „примерния“ стил, които визуално разширяват пространството.

Въпреки цялото си богатство, "образцовият" стил има строги закони, които е толкова лесно за непрофесионалистите да нарушат. Например, не смесвайте повече от 4 цвята в един интериор. В противен случай дизайнът ще бъде тежък, крещящ и атмосферата в стаята ще бъде потискаща.

Не превръщайте апартамента си в музей. Ако използвате антични предмети, съвременният класически дизайн позволява наличието на такива предмети в съотношение от 30%, а за предпочитане 15%. Такива аксесоари трябва да се превърнат в акцент и връхна точка на декора, а не многобройни експонати в тясно пространство.

 

Не всички арки и колони са подходящи за класическия стил. Предпочитайте кръглите вместо правоъгълните. Избягвайте остри линии в декорацията и изобилие от тъмни тонове - това е партидата на готика, таванско помещение и модерно.

заключения

Интериорният дизайн на апартамент в класически стил е добър вариант, когато са необходими ремонти за повече от една година. Особено в днешната ситуация на несигурност. Основното нещо е да не претоварвате такъв апартамент с богата декорация, а да разчитате на ярки и подходящи акценти. Ако решите да ремонтирате сами, разгледайте модерни снимки на дизайн на апартамент в класически стил. Развивайте наблюдателност и вкус. Това ще помогне да се поддържа умереност в декора и довършителните работи.

За висококачествени стилни ремонти се свържете с професионалистите. Дизайнерът ще поддържа хармонията на декоративните решения и ще получите висококачествен ремонт в продължение на много години.

Независимо дали става въпрос за целия дизайн на тристаен апартамент в класически стил или тематичен дизайн на една от стаите.

Потърсете надежден изпълнител на нашия уебсайт. Прочетете отзивите и изберете най-доброто според популярните независими оценки.

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.