Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Избор на каска за мотор – за какво да внимаваме

Управлението на мотор от какъвто и да е вид изисква съответната предпазна екипировка. Един от най-важните артикули измежду тях е правилно по...Управлението на мотор от какъвто и да е вид изисква съответната предпазна екипировка. Един от най-важните артикули измежду тях е правилно подбраната каска за мотор. Но покупката ѝ може да се окаже леко затруднение, тъй като има множество фактори, които трябва да се разгледат при избора ѝ. Затова нека видим за какво да внимаваме, когато избираме мото каска.

 

Вид шофиране

Има няколко различни вида мотори. Това са тези за мотокрос, пистовите мотори, мотоциклети, градски мотори и т.н. Съответно, те изискват различни видове каски. Например, ако ще карате по извънградски, черни пътища и т.н., то тогава ви е нужна каска за мотокрос. Тя е специфично създадена така, че да предостави максимално удобство, оптимална защита и, в същото време, сравнително по-леки и компактни размери.

 

Следователно, при избора си на каска, преценете:

    за каква задача ще ви е нужна.

    Характеристиките на мотокрос каска са различни от тези на каските за пистови или градски мотори.

 

Вид каска

Съществуват различни видове мото каски.

    Някои от тях са цели каски

    Други – половин

    трети са без визьор

    четвърти са със сваляем визьор и т.н.

Уверете се, че добре разбирате разликите между тях, за да можете да вземете оптимално решение коя ще е най-подходяща за вашата ситуация. Имайте предвид, че пътищата, по които ще се движите, също са важен фактор при избора на тип каска, която е подходяща за шофирането ви.

 

Огледайте внимателно каската

Понякога е възможно, особено ако не пазарувате от подходящите, доверени магазини, каската да има фабрични дефекти. Най-добрите магазини за мото екипировка внимателно проверяват всеки свой продукт и закупуват единствено от доверени производители и доставчици, за да се уверят, че няма дефекти, които да навредят не просто на каската, а и на вашата безопасност.

 

Във всеки случай, откъдето и да купувате, огледайте каската внимателно. Уверете се, че няма драскотини, пукнатини и че е в правилния размер за вас. Не бива да е прекомерно широка или да ви е твърде тясна. Трябва да ви пасва идеално и да защитава главата ви възможно най-пълно спрямо вида защита, който предоставя. Имайте предвид, че ако изберете половин каска, тя няма да защитава брадичката ви. Или, ако закупите каска без визьор, очите ви няма да са защитени и може да имате нужда от допълнително закупуване на предпазни средства за тях.

 

Високото качество е задължително

Има видове продукти, с които можем да направим лек компромис с качеството. Предпазните средства НЕ са едни от тях. С аксесоарите за защита при управление на мотор не бива да правите никакви компромиси с качеството. То трябва да е от възможно най-висока степен, която да осигурява максимално добри характеристики и максимално отлична защита. Все пак, каската е аксесоар, който не просто ви помага да изглеждате добре, докато шофирате. Тя е продукт, от който се очаква да ви защити и при нормално шофиране, и при евентуален инцидент.

За да осигури всичко това, тя трябва:

    да е първокласна

    да е закупена от доверен доставчик и

    да е щателно проверена за потенциални фабрични дефекти.

 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.