Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Колко ток харчи климатик през горещините?

Колко ток харчи климатик през горещините? Количеството ток, което харчи климатикът през горещините, зависи от много фактори, като размера на...Колко ток харчи климатик през горещините?


Количеството ток, което харчи климатикът през горещините, зависи от много фактори, като размера на помещението, степента на изолация, енергийната ефективност на климатика и температурата на въздуха външно и вътрешно.

Типично, по-старите модели на климатици могат да консумират много енергия и да увеличават значително електрическата сметка по време на горещините. Новите модели на климатици обаче са проектирани да бъдат по-енергийно ефективни и да намаляват разходите за електроенергия.

В зависимост от размера на помещението и енергийната ефективност на климатика, може да се очаква да се харчи между 1 и 3 киловата на час (кВт/ч) по време на работа на климатика през горещините. Това означава, че за 8-часов ден на работа на климатика може да се очаква да се харчат между 8 и 24 кВт/ч.

Важно е да се има предвид, че това са само приблизителни стойности и факторите, които влияят на разходите за електроенергия, могат да варират значително. Затова, за да се определи точното количество ток, което ще бъде харчено от климатика през горещините, е препоръчително да се консултирате с производителя на климатика или да се свържете с местния доставчик на електроенергия за да получите точна информация.


Енергийната ефективност на климатиците може да варира значително в зависимост от марката, модела и годината на производство. Ето няколко ориентировъчни данни за консумацията на енергия и цените за някои от по-популярните модели на климатици, които могат да Ви помогнат да оцените разходите за електроенергия:

 

Марка/Модел  Капацитет          Енергийна ефективност               Консумация на енергия (кВт/ч)               Цена на електроенергията (лв./кВт/ч)  Цена на работа на климатика за 8 часа

Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE 2,5 kW  A++        0,80 - 1,20          0,20 - 0,25          1,28 - 1,92 лв.

Daikin FTXB25C 2,5 kW  A++        0,70 - 1,10          0,20 - 0,25          1,12 - 1,76 лв.

LG Standard Plus PC09SQ             2,5 kW  A++        0,68 - 0,95          0,20 - 0,25          1,09 - 1,52 лв.

Panasonic Etherea CS-XE9SKA    2,5 kW  A++        0,63 - 1,05          0,20 - 0,25          1,01 - 1,68 лв.

Моля, имайте предвид, че тези стойности са само ориентировъчни и могат да се различават в зависимост от множество фактори, включително температурата на околната среда, настройките на климатика и изолацията на помещението. Освен това, цената на електроенергията може да варира в зависимост от местоположението и доставчика на електроенергия. Винаги е препоръчително да се консултирате с производителя на климатика или с местния доставчик на електроенергия, за да получите точна информация относно консумацията на енергия и цените на електроенергията във Вашия регион.


Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.