Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Откъде да закупим въздушни слънчеви колектори?

  Отоплението е вид битов разход, който неименуемо има важна роля в бюджета на всяко домакинство. Ето защо конвенционалните познати методи з...

 

Отоплението е вид битов разход, който неименуемо има важна роля в бюджета на всяко домакинство.

Ето защо конвенционалните познати методи за отопляване се модернизират непрекъснато, за да се минимизират ежемесечните разходи.

Такова иновативно решение са въздушните слънчеви колектори на българския производител KocanAir. Колекторите са модерно предложение, което служи за допълнителен източник на топлина и свеж въздух.

Ето какво трябва още да знаете за въздушните слънчеви колектори и откъде да се снабдите с тях?

Допълнителен източник на топлина и чист въздух

Въздушните слънчеви колектори служат за алтернативен източник на топлина. Те са ефективно решение, което позволява бързото преобразуване на слънчева светлина в топлинна енергия. Колекторите се състоят от 4 слоя, които осигуряват максимална ефективност и увеличаване на топлината в помещението – поликарбонат, селективно покритие, изолация и метален гръб. Въздушните слънчеви колектори имат външен слой, който събира слънчевата енергия и така се ускорява нейното преобразуване.

Въздухът в тялото на колектора се затопля, след което влиза в помещението с помощта на малък тих вентилатор. Той се захранва от фотоволтаичен модул, вграден в тялото на колектора. Така топлината бързо се пренася в съответното помещение и колекторът увеличава топлообмена, осъществен от основния източник на топлина. Въздушните слънчеви колектори разполагат и със специален филтър, който пречиства външния въздух от фини прахови частици.

Лесна употреба и автономен режим на работа

Едно от основните предимства от употребата на въздушния слънчев колектор е автономният режим на работа. Колекторите разполагат с вътрешен фотоволтаичен модул. Той спомага на колектора да бъде независим от електрическата мрежа. В тялото на въздушния слънчев колектор има и вграден стаен термостат. Той осигурява автоматичния режим на работа, при който колекторът работи безпроблемно на включен режим.

Автономният режим на работа прави колекторите удачен и надежден избор за допълнително отопление на вили, къщи, производствени сгради, търговски площи, офис помещения и др. Въздушните слънчеви колектори не изискват допълнителна поддръжка, регулация или намеса от страна на потребителите.

Как да се снабдите с въздушни слънчеви колектори?

На финала е важно да знаете как можете да се сдобиете с тези енергонезависими източници на свеж въздух и отопление, които да минимизират вашите битови разходи и да ви гарантират оптимална ефективност. За да се набавите с тях, можете да се доверите на българския производител KocanAir. Фирмата предлага производството и дистрибуцията на висок клас слънчеви колектори, които да оптимизират качеството на вашия живот у дома.

Разгледайте въздушни слънчеви колектори от KocanAir.