Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

3 стъпки в избора на висококачествено работно облекло

  Работното облекло съставлява значима част от комфорта и удоволствието по време на работа. Важно е да се снабдяваме с подходящите дрехи, об...

 


Работното облекло съставлява значима част от комфорта и удоволствието по време на работа.

Важно е да се снабдяваме с подходящите дрехи, обувки и аксесоари, които да ни дават свобода на движение, практичност и удобство по време на ежедневните трудови задачи.

В избора на подходящото работно облекло ни помагат специализираните магазини за работни стоки и аксесоари. Ето кои са основните 3 стъпки, които да следвате в избора на своето облекло:

Избор на работни дрехи

Работните дрехи са ключов елемент от цялостното качествено работно оборудване. Изборът на работни дрехи обхваща панталон, блуза/тениска, връхно яке. Те трябва да бъдат съобразени спрямо условия като работна среда, време от годината, специфики на професията.

Ако вашата професия е на открито, то това изисква да се снабдите със сезонни работни дрехи – летни работни дрехи и зимни работни дрехи. Лятното работно облекло включва полугащеризони, гащеризони, тениски и панталони. Те са предназначени за лятото, тъй като са произведени от лека дишаща материя, която не причинява запарване.

Зимните работни дрехи са подходящи за ниските температури или за по-тежки работни условия, които изискват устойчивост и здравина. Такива работни дрехи са гащеризони, зимни панталони, зимни блузи, връхни зимни якета и шуби. Те притежават вата и подплата, като запазват топлината на тялото и придават функционалност.

Избор на обувки за работа

Изборът на подходящи работни обувки е втората значима стъпка към подбора на подходящо работно облекло. Работните обувки могат да бъдат ниски маратонки, кожени обувки, кожени боти, високи работни обувки, ботуши. За да изберете правилния чифт, то е важно да вземете под внимание сезона, работната среда и вашите потребности.

Високите работни обувки са особено подходящи за работа по време на зимния сезон, тъй като те не пропускат влага и сняг, и притежават голям грайфер. Този модел работни обувки има дебела подплата и задържа стъпалата на ходилата. Такъв модел работни обувки е подходящ и при интензивна работна среда с високи рискове.

Обувките притежават предпазно бомбе в предната част, като предпазват крака от наранявания или механични удари. Ниските работни обувки са съчетание между спортен и работен модел. Те придават защита, функционалност и свобода на движение. Същевременно могат да се носят през лятото и преходните сезони, или през свободното време за ежедневни дейности.

Избор на подходящи работни аксесоари

Работните аксесоари са третата най-важна стъпка в подбора на качествено работно облекло. Основните функции, които работните аксесоари могат да изпълняват, са: осигуряване на безопасност и сигурност по време на работа; осигуряване на защита; осигуряване на функционалност и оптимизиране на работните задължения.

Основните работни аксесоари за безопасност са предпазните шлемове, каски, очилата и щитовете. Те са особено подходящи в интензивни работни среди при високи рискове по време на работа. Ръкавиците и маските са аксесоари за защита на работа, които се изпълняват в различни професионални сфери, а най-вече в медицината и фармацевтиката.

Други важни аксесоари са маски за дихателна защита, шапки, светлоотразителни ленти, както и аксесоари за съхранение като чанти за инструменти.

Да обобщим:

Работното облекло има значим принос в удовлетворението и удобството в работната среда. Ето защо е от ключово значение да се подберат правилните дрехи,  обувки и аксесоари за работа.

Техният избор зависи пряко от фактори като специфики на работната среда, време на работа и сезона.

В специализирания онлайн магазин МеЛа99 можете да откриете всичко необходимо за своето работно оборудване – от дрехи, до обувки и аксесоари за всяка работна обстановка.

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.