Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

3 причини да изберем етеричните масла

  Етеричните масла са природни средства, които оказват благоприятно влияние върху психологическото и физическото здраве.  Те се отличават съ...

 

Етеричните масла са природни средства, които оказват благоприятно влияние върху психологическото и физическото здраве.  Те се отличават със своя естествен състав от билки, който е изцяло безвреден за организма и проявява единствено положителни свойства.

Етеричните масла могат да се прилагат вътрешно или локално, като тяхното действие може да има лечебен или козметичен характер.

Ето и основните 3 причини, поради които да изберете етеричните масла в грижата за своето емоционално и физическо здраве:

1. Ползи за здравето

Етеричните масла оказват своето действие с помощта на полезните вещества в тях, които са извлечени от природата. Маслата с естествен произход действат благоприятно върху различни части на тялото и проявяват лечебни свойства в справянето с някои болести.

Етеричните масла могат да лекуват болести на ставите и костите, както и да спомагат в облекчаването на различни мускулни болки.  За целта маслата се прилагат локално върху уязвимите зони.

Маслата с природен състав са ефективно средство за лечение на сърдечно-съдови проблеми, като регулират кръвното налягане. Освен това, етеричните масла успешно нормализират хормоналния баланс.

1. Разкрасителен ефект

Друга ключова причина да изберете употребата на етерични масла в своето ежедневие, е техният разкрасителен ефект в козметичния свят. Маслата с естествен предлагат ценни ползи за косата, кожата и ноктите.

Природните масла активизират растежа на косата, като я подхранват в дълбочина. Те предотвратяват косопада и възвръщат блясъка на косъма. Маслата действат благоприятно и върху ноктите, като ги заздравяват и укрепват активно. Етеричните масла подсилват оптималния растеж на ноктите и ги предпазват от наранявания.

Естествените масла оказват благоприятен ефект и върху кожата. Те я хидратират в дълбочина, като  същевременно премахват несъвършенствата и я почистват от замърсявания.  Маслата задържат влагата в кожата и спомагат за справянето с различни кожни заболявания и проблеми. Те са ефективен лек срещу екземи, акне, черни точки или други възпаления.

3. Укрепване на психическия баланс

Емоционалното здраве е равносилно на физическото благосъстояние, затова и изисква полагането на адекватни грижи. Преумората и стреса от ежедневието обаче могат да рефлектират върху качеството на живот и да окажат вредно влияние върху здравето.

Етеричните масла доставят ценни психологически ползи. Техните наситени билкови аромати проникват в сетивата, като оказват успокояващ и релаксиращ ефект. Тяхното антистрес въздействие е и основната причина маслата да намират приложение като средство за масажиране и спа процедури.

Маслата с природен състав потискат стреса и доказано спомагат в борбата с депресията. Те носят успокоение, като отпускат тялото и ума. Освен това, етеричните масла действат ободряващо, като придават енергия и облекчават умората. Те насърчават мотивацията и зареждат организма с нови сили.

Нека обобщим дотук:

Етеричните масла са ефективен метод за доставяне на здравословни, психологически и козметични ползи по изцяло естествен и безопасен начин. Изберете продуктите на eTERIKO.

Природният билков състав на маслата спомага за справянето с различни болести, като спомага за предпазване на сърдечно-съдовата система, нормализиране на хормоналния баланс и укрепване на ставите и костите.

Етеричните масла действат благоприятно върху кожата, ноктите и косата, като изпълняват подхранваща и заздравителна функция. Не на последно място, природните масла са незаменим източник на емоционално здраве, като потискат стреса, лекуват депресията и носят релаксиращо усещане.

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.