Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-НОВОТО

latest

Как да си изберем екипировка за зимните месеци?

Зимните месеци са съпътствани от студ и ниски температури. Затова облеклото е най-важният аспект от сезона, който осигурява защита, топлина ...Зимните месеци са съпътствани от студ и ниски температури. Затова облеклото е най-важният аспект от сезона, който осигурява защита, топлина и оптимален комфорт.

Екипировката през зимата е от изключително значение. Тя предпазва нашето здраве по време на студените месеци и същевременно ни осигурява удобство, с което да се насладим максимално на зимния период.

Как да изберете подходяща зимна екипировка?

Връхна дреха

Връхната дреха е завършекът на зимната екипировка и най-важният елемент от зимното облекло. Зимното яке може да бъде ветровка, спортно зимно яке, софтшел яке ватирано зимно яке и др.

Най-важните характеристики на зимната връхна дреха е да предпазва от климатични условия като дъжд, вятър и сняг. Затова якето трябва да притежава водоустойчивост, която да образува защитна стена между тялото и външната среда с влага и вятър.

Още една важна характеристика на зимното яке е да има дишаща материя. Качествената зимна връхна дреха е осигурява термо защита, но същевременно не запарва и осигурява максимален комфорт при носене.

Подходящи обувки

Обувките са друг важен елемент от подходящата зимна екипировка през зимата. Изключително важно през зимата е да се снабдите с обувки, които да ви осигурят максимална защита от хлъзгане, сняг, дъжд и т.н.

Туристическите зимни обувки трябва да бъдат високи, за да предпазят от навлизане на сняг или вода. Освен това, те трябва да бъдат влагоустойчиви и да запазват топлината около стъпалата. Материята на обувката може да бъде велур или кожа.

Не на последно място, туристическите зимни обувки трябва да имат подплатена стелка и подметка с грайфер, който да предотвратява от хлъзгане. Най-важната характеристика е,  обувките през зимата  да осигурят сцепление със земната повърхност.

Облекло

Освен правилните обувки и връхна дреха през зимния период, не по-малко важна е и останалата част от облеклото – блуза и панталон.

Блузата е важен елемент от зимната екипировка. Нейната роля е да осигурява максимален комфорт и свобода при движение. Затова е важно зимната блуза да бъде от лека и дишаща материя, която да носи удобство и същевременно топлина по време на носене. За горна част на екипировката могат да бъдат блузи, суичъри, пуловери. Важно е да бъдат от плътна удебелена материя, която не пропуска вятър и вода.

Зимната екипировка включва панталон, който отново трябва да предлага улеснение при движението. Материята на зимния панталон трябва да бъде дишаща, еластична, но същевременно ветро- и водоустойчива.

Нека обобщим:

Зимата идва заедно с предизвикателствата на суровия климат. Ето защо е от изключително значение да се снабдите с подходяща екипировка, която да ви предпази от зимните студове.

Подборът на екипировка включва няколко значими аспекта – избор на подходяща зимна връхна дреха, подбор на подходящи обувки за земната настилка през зимата и облекло, което да задържа топлината.

Изберете подходящи дрехи от онлайн спортен магазин Point1 още днес. 

Няма коментари

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.